Discovery: The Japanese House – Still

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

The Japanese House ofte Amber Bain is negentien jaar en debuteerde eerder deze week met ‘Still’, een poppy elektronisch nummer dat meteen onze aandacht trok. Wij waren niet alleen: Zane Lowe koos het als laatste hottest record in zijn show voor BBC Radio 1 en er werd de afgelopen dagen lustig over geblogd.

De artiestennaam van de zangeres klinkt waarschijnlijk Oosters in de oren, maar daar heeft haar muziek weinig van weg. Als we dan toch voor een vergelijking moeten gaan, zou het minimalisme zijn: de simpele, dromerige en gelaagde vocalen van Bain zorgen meteen voor de mistige sfeer die de song zo kenmerkt. Met haar donkere pop en melancholische beats heeft de jongedame onmiddellijk de juiste toon gezet voor verder werk, dat er overigens ook snel aan komt: haar eerste ep ‘Pools to bathe in’ verschijnt op 27 april.

The Japanese House SoundCloud