Discovery: Torus – 2 faced

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we vanaf nu dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Nou nou, vandaag stellen je voor aan een Nederlandse producer, Torus. Voor de diehard-Indiestylelezer is dat geen onbekende, want naar aanleiding van PITCH Festival hadden we ‘t hier al eens over de man. Nu brengt de artiest volgende week een nieuwe ep uit en lijkt hij – afgaande op de eerste twee songs die we eruit hoorden – een kleine, maar cruciale stap richting de internationale top gezet te hebben. Die stap maakte hij mogelijk aan de Red Bull Music Academy in Tokio, waar hij als één van de geselecteerde talenten een heleboel mocht opsteken.

Belangrijk in ‘s mans sound is de emotionele ondertoon die steeds weer terugkeert. Een deel van de hiphopinvloeden wordt in de nieuwe nummers ‘Creepin’ en ‘2 faced’ ingewisseld voor meer gevoelige klanken en stemmen die refereren naar werk van bijvoorbeeld Jacques Greene. De tweede, net gereleasete song valt op door zijn sterke opbouw. Steeds meer weet de Hagenaar een eigen wereld te creëren, waarin het het heerlijk onderduiken is.

Torus Soundcloud

Torus Facebook