Discovery: Vallis Alps – Young

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Vallis Alps is een gloednieuw muzikaal duo uit Canberra, Australië. Bij wijze van introductie brachten ze deze week niet één nummer, maar meteen een hele ep uit. De vier songs – ‘Young’, ‘Thru’, ‘Oh!’ en ‘Reprieve’ – zijn van het soort dat meteen opvalt door een sterke stem, van zangeres Parissa in dit geval, en veelzijdige elektronica. Een mooie manier om het jaar te starten.

Het tweetal heeft op zijn ep een verzameling gemaakt van liedjes die perfect bij elkaar passen, maar ook de veelzijdigheid van de groep belichten. ‘Young’ kan zo naast het werk van Daughter geplaatst worden, terwijl in ‘Thru’ veel muzikale elementen van landgenoot Flume verwerkt zitten. ‘Oh!’ is er eentje met een akoestische gitaar en ‘Reprieve’ lijkt dan weer een echo van het poppy Made in Heights. Alle vier anders, maar als we dan toch een favoriet moeten kiezen, is het ‘Young’, dat langzaam opbouwt tot je niet anders kan dan toegeven dat ze er in Australië weer helemaal op zitten. Bovendien kan je de hele ep gratis downloaden via hun Soundcloud.

Facebook