Discovery: Wafia

door Rana Cools

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Wafia.

Iets meer dan een jaar geleden postte de Australische zangeres Wafia een cover van Mario’s ‘Let me love you’ (origineel uit 2004) op haar Soundcloudpagina. Ze vervormde het nummer naar een hedendaags alt-poppareltje, wat toonde dat de artieste weet waar ze mee bezig is. Bovendien getuigde het van veel durf, aangezien ‘Let me love you’ voor heel wat millennials een van hun favoriete nummers was. Intussen werkte ze onder meer samen met Ta-Ku op ‘American Girl’ en ‘Frogs’ van Charles Murdoch, maar kregen we nooit iets van haarzelf te horen.

Deze week bracht Wafia daar verandering en deelde ze eindelijk haar eerste eigen single. ‘Heartburn’ is, net als ‘Let me love you’, een alt-popnummer met r&b-vibes. De Australische toont hier duidelijk wat ze als soloartieste in haar mars heeft; we kijken al uit naar haar debuut-ep ‘XXIX’, die op 20 november uitkomt.

Wafia Facebook