Discovery: Yung Gud – My guns

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Micke Berlander noemt zichzelf wel eens de nieuwe Mariah Carey maar wij kennen hem nog gewoon als Yung Gud en producer van de Zweedse rapsensatie Yung Lean. Zelf wil hij niet vergeleken worden met de Amerikaanse Clams Casino of cloudrapduo Main Attrakionz maar zijn productiewerk heeft toch heel veel van hun sound weg. Normaal zijn de Scandinaviër zijn beats erg sloom en dromerig maar het lijkt alsof hij voor zijn debuut ep iets anders wil.

‘My guns’ is de eerste single van Yung Guds ‘Beautiful, wonderful’-ep die we op 24 november mogen verwachten. Het nummer klinkt eerder opgewekt, en heeft  soms zelfs iets weg van de Noorse sound van Cashmere Cat en Trippy Turtle. De jonge Zweed lijkt zo zijn werk interessanter te willen maken, op deze muziek hoeft een rapper het geheel niet bijeen te houden. Wie nu overtuigd is van Guds kunnen heeft geluk, hij staat namelijk deze avond in de AB met nog een aantal pareltjes.

Yung Gud SoundCloud

Yung Gud Facebook