Discovery: Yung Orca – Berlin

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

We moeten het toegeven: helemaal mee zijn we ook niet. Maar, is dat zelfs mogelijk als het over de vage ideeën van internetcollectief Swerve Squad gaat? Wat vast staat, is dat dit collectief uit vijf artiesten bestaat die allemaal even eclectisch bezig zijn. Hoewel AWE de grootste van hen is, kronen we Yung Orca tot onze favoriet. Op zijn albumcovers worden orca’s vaak bijgestaan door een witte Rolls Royce, hoopjes geld en net iets te veel juwelen. Zoals zo vaak het geval is, is de bling bling een pure imago-zet. De muziek spreekt eigenlijk voor zich.

Orca houdt het vaak erg minimalistisch, maar dat is dan ook meteen de enige lijn die we in zijn muziek terugvinden. Meestal gaat hij de housekant op, soms waagt hij zich echter richting trap of “post-arabian” zoals de tag bij het nummer ‘Jason Derulo’ omschrijft. Ook van gekke samples is de producer niet bang; schrik niet als je plots een telefoon hoort. Onlangs kwam ‘Berlin’ uit, een rustige clubnummer waar het weekend perfect met kan afgesloten worden.

Yung Orca Facebook