Dolores staan op de rand van de doorbraak met meeslepende indiepophit ‘Unconditional’

door Thomas Konings

dolores

Ambitie is ZO belangrijk voor bands. Zonder ambitie geraak je echt nergens. En dat heeft het zestal van Dolores ook begrepen. Tot vandaag pakte die groep alles redelijk low-key aan en was de naam enkel bekend bij de diehard-vi.be-diggers (of -Indiestyle-lezers), morgen is dat misschien helemaal anders. De band debuteert immers met single ‘Unconditional’ en die kan best wel tellen als statement.

Merk ten eerste al op hoe professioneel de Antwerpenaren het aanpakken met een oogstrelende website en een indrukwekkende debuut-video. In de clip krijgen we eerst schattige Lucky Charms- getinte beelden en stop-motion-achtige trucjes te zien, alvorens een soort blauwe droomwereld zich opent en de video intussen verder opbouwt naar een stomend einde.

Het nummer zelf kent een gelijkaardige opbouw. Eerst begint ‘Unconditional’ met een verraderlijk piano-popmelodietje, om pas later echt z’n ware aard te laten zien. In vijf minuten tijd ontplooit de song zich tot een veelzijdig spektakel dat speelt met verwachtingen: zo lief en onschuldig de eerste indruk is, zo stormend en episch gaat het er eigenlijk echt aan toe. Check het hieronder in première en ontdek of Dolores ook live zo blaken van ambitie in Bar Lucy (Antwerpen) op 3 juni.