Dour 2012 – De Balzaal compleet na toevoeging van o.a. Mount Kimbie

door Bart Somers

Ook deze zomer belooft Dour een van de grootste dansvloeren van Europa te worden. Wellicht heb je al gehoord dat Nero naar Dour komt (met een live-act), dat Caribou er een exclusief concert geeft, dat ook Scuba, Squarepusher, SebastiAn en het Ed Banger-label van de partij zullen zijn, dat Agoria zal tekenen voor een nieuwe fenomenale show van 5 uur, om nog maar te zwijgen van Foreign Beggars, Caspa, araabMUZIK, Dj Food, Brodinski, Gesaffelstein en het Bromance-label, James Blake dj set, Doctor P, Flux Pavilion, Feed Me… With Teeth, …

Maar er komt nog schoon volk bij: de Italianen van Bloody Beetroots (dj set) zullen zondagavond Dour Festival afsluiten op de Last Arena. Elektrofans mogen trouwens ook rekenen op de komst van Congorock, Switch en Mumbai Science.

Mag het wat experimenteler? Check dan zeker de nieuwe namen Clark en Actress. Of waag je op vrijdag aan een heuse R&S-labelnight met James Blake dj set, Teengirl Fantasy live, Lone, Space Dimension Controller dj set. Aan dat rijtje voegen de organisatoren nu trouwens ook The Chain toe. Om het feest te openen rekent Dour op de jonge Luikse producer Richard Colvaen, Sun Glitters en het Engelse duo Mount Kimbie die aan de zijde van Ikonika, Pinch en Shlohmo op de affiche prijken.

De programmatie van ‘De Balzaal’ is sinds volledig afgerond, nadat Dour vandaag nog een hoop nieuwe namen aankondigde. Je vindt ze terug op de Facebook-pagina van het festival. Voor info en tickets surf je best naar www.dourfestival.be.