Dour 2012 – namen van o.a. Fanfarlo, Poliça en Great Mountain Fire bevestigd

door Bart Somers

Tegen eind volgende week zou de affiche van Dour 2012 rond moeten zijn. Vandaag pakt het festival in elk geval weer uit met een reeks fijne namen. Tickets koop je via www.dourfestival.be.

Fanfarlo komt aanzetten met mandolines en trompetten, terwijl Poliça, de lievelingetjes van Bon Iver, ons wisten te bekoren dankzij de sublieme stem van Channy Leanagh. De Canadezen van Plants and Animals zorgen voor een verfrissend rockgeluid, net zoals de jonge Londense wolven van Spector. De jongens van Willow lieten onlangs hun knappe debuut ‘We The Young’ los op de mensheid. Als grote fans van Dour Festival mochten ze niet op de affiche ontbreken.

We krijgen ook wat fraaie aanbiedingen in de afdeling Made In Belgium, hoewel ze ook steeds vaker in het buitenland te vinden zijn: de vurige rock van The Experimental Tropic Blues Band, de groovy sound van Great Mountain Fire, de electrorock van Montevideo en de oude getrouwen van Malibu Stacy. Nog voer uit eigen land: Surfing Leons, resident op het Forma.T podium, staat geprogrammeerd aan de zijde van T. Williams, Julio Bashmore, Mosca en goldFFinch.

Voor het overige worden ook Little Dragon, TNGHT (met de talentvolle producers Hudson Mohawke & Lunice), DâM-FunK en The Bots toegevoegd aan de line up van Dour 2012. Hou Indiestyle en www.dourfestival.be in de gaten voor de laatste updates.