Dour Festival 2012 – Bands als Bon Iver en The Subways bevestigd

door Bart Somers

Bon Iver, vorige zondag nog grote winnaar op de Grammy Awards, prijkt deze zomer op de affiche van Dour Festival. Van indie tot punk: de organisatoren lossen 7 nieuwe rockgetinte namen. (info & tickets)

Naast Bon Iver zal ook het jonge talent Kurt Vile present zijn op de Plaine de la Machine à Feu, uiteraard in gezelschap van zijn band The Violators. Na zijn veelbelovende album ‘Smoke Ring for My Halo’ (2011), verwachten we ook een schitterende liveshow. Uit Vancouver komt Destroyer afgezakt met hun poëtische indie rock. Ze komen hun nieuwste album ‘Kaputt’ (2011) voorstellen.

De Nederlanders van The Ex, die zich een stevige reputatie opbouwden door hun samenwerking met muzikanten uit heel Afrika, slaan opnieuw de handen in elkaar met de Ethiopische saxofonist Getatchew Mekuria voor een bruisende cocktail van free jazz en post punk. Als je aarzelt tussen folk en punk, zul je vast blij zijn met de terugkeer van The Subways naar Dour Festival. Ook de Amerikanen van Against Me! hebben hun komst bevestigd.

Wie het liever graag wat harder heeft, moet zeker de jonge wolven van Turbowolf eens checken. Of de Luikenaars The K., winnaars van de 2011 editie van Concours Circuit, een beetje de Waalse tegenhanger van Humo’s Rock rally.

Er volgen nog meer dan 170 andere namen. We kijken er al samen met onze lezers naar uit. Hou zeker ook de Dour Festival Facebook page in de gaten.