Dour Festival 2013 – affiche gespekt met o.a. The Vaccines, Klaxons, BRNS, Petite Noir en Darwin Deez

door Bart Somers

Na een hele reeks electro-, hip-hop-, metal- en rockaankondigingen is het vandaag in Dour de beurt aan de indienamen. London first! Het geweldige The Vaccines komt hun tweede album ‘Come of Age’ voorstellen, terwijl Klaxons terugkeert om de weide in te pakken met hun trance pop. Met of zonder Keira… Een bos krullen en frisse pop: Darwin Deez zal ons gegarandeerd aan het dansen krijgen.

Onze Belgische lievelingen van vorig jaar, BRNS, komen nogmaals tonen waarom ze de harten van zowel pers als publiek in België, Frankrijk en Engeland veroverd hebben. Gold Panda, één van de beste IDM-ontdekkingen van 2011, zal er ook dit jaar weer bij zijn. Revelatie van eind 2012, Petite Noir, belooft een erg innemende liveshow te brengen, een mix van afro beat en hip-hop. Voor één van de meest psychedelische en verslavende acts, kunnen we rekenen op de “mid-fi synth-wave, slow motion funk” (ja, dat lees je goed) van Com Truise.

Het van oorsprong Soedanese Sinkane betovert met hun funky afro-beat-muziek. Het Parijse collectief Fauve, tenslotte, zal – ver van alle clichés over Franse chansons – de harde realiteit van een gedesillusioneerde jeugd komen bezingen. Volgende week kondigt Dour de eerste reggae-namen aan, alsook meer hardcore/metal en elektro.

Tickets, alle reeds bevestigde acts en meer info vind je via de Dour-website.