Dour Festival voegt Kaytranada en vele anderen toe aan affiche.

door Romina Cucchiara

Met een nieuwe lading van 37 namen begint de line-up van Dour stilaan rond te raken. Eerder deze maand kwam het festival al naar buiten met onder andere Solange en Young Fathers. Daar wordt nu tot ons groot plezier Kaytranada aan toegevoegd, de Canadese sensatie van het jaar (na Drake misschien) die met 99.9% één van de dikste platen van 2016 uitbracht. Ook Belgische hiphop is vertegenwoordigt in de nieuwe reeks namen. Favoriete draagmoeder Zwangere Guy zal aanwezig zijn, alsook Brussels collectief Le 77. Vald en SCHis komen de Franse trots verdedigen. De hiphop-punk van Sleaford Mods zorgt voor een flinke dot Groot-Brittannië, samen met Kano en Anne-Marie.

Wie de beentjes wil losgooien op dreunende electro-beats kan terecht bij Charlotte Dewitte en Superpoze [live], The Geek x Vrv en Christian Löffler. Voor wie het allemaal wat exotischer mag is er ook nog Red Axes.

Ook de gitaaraffiche wordt weer een heel pak uitgebreid, met Blonde Redhead en The Lemon Twigs als grootste namen. Het heerlijk bevreemdende Timber Timbre zal ook van de partij zijn, net als François & The Atlas Mountain en Mario Batkovic

Franse Punk wordt geleverd door FAIRE en Rendez-Vous. Uit eigen land komt er een flinke dosis grrrl power bij dat zwaarder gitaarwerk, met BRUTUS en Cocaine Piss als lijsttrekkers. Ook Mont-Doré en A Supernaut krijgen een plaatsje op één van de vele podia.

Dubsters onder ons kunnen zich laten gaan met een grote lading Dub Corner-artiesten: Word Sound & Power Sound System [feat. Jimmy Ranks], Conscious Sounds [feat. Culture Freeman], Dawa Hifi Sound System [feat. Peppery], Kebra Ethiopia Sound & University of Steppas, de RusDj Vadim [feat. Big Red] en het Italiaanse collectief Moa Anbessa.

Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli. Festivaltickets en andere info vind je op de website van het festival.