Dour pakt uit met onder andere Soulwax, Slowdive en Jon Hopkins

door Daan Leber

De affiche van Dour begint steeds meer vorm te krijgen (hoewel er uiteraard nog een heleboel namen volgen). Voor zijn dertigste verjaardag pakt het festival uit met onder andere de eerste Dour-show van Soulwax in 22 jaar. Daarnaast wist de organisatie ook de shoegazekleppers van Slowdive te strikken. Een andere naam die meteen in het oog spring is Jon Hopkins. Als de Brit een liveset speelt, is dat een gegarandeerde kans op succes. Op hiphopvlak zijn er dit jaar weer enkele Franse acts aan de affiche toegevoegd, waaronder Lomepal en MHD. Daarnaast tekent ook de Zweedse rapper Yung Lean opnieuw present. De grootste naam binnen het genre is echter Big Boi, de helft van het legendarische duo OutKast.

Wie zijn beats graag elektronisch heeft, blijft ook niet op zijn honger zitten. Zo komen beide leden van Âme onder de naam Âme II Âme een set spelen die tussen live en dj inzit. Ook twee absolute technolegendes zullen te vinden zijn op het festival, namelijk Dave Clarke en Robert Hood. Verder valt ook Ross From Friends op. De lofi-house dj zal gegarandeerd een meute volk weten te trekken.

Andere opvallende namen zijn de Nigeriaanse rapper Wizkid, het brein achter Major Lazor DiploBeth Ditto en de Canadezen van Badbadnotgood, die altijd garant staan voor een energieke jazzset.

Dit zijn alle nieuwe aangekondigde namen: Soulwax, Slowdive, Beth Ditto, Baxter Dury, Badbadnotgood, Moses Boyd, BRNS, Diplo, Angèle, KOKOKO!, Wizkid, Tshegue, Big Boi, Lomepal, MHD, Biffty & DJ Weedim, Yung Lean, Dave Clarke, Robert Hood, Boys Noize, Boris Brejcha, Kollektiv Turmstrasse, Âme II Âme, Noisia, Hungry 5, Jon Hopkins, Ross From Friends, Macky Gee en Killbox (Ed Rush & Audio).

Dour Festival gaat door van 11 t.e.m. 15 juli, meer info en tickets zijn hier te vinden.