Dranouter 2012 – programma onthult o.a. Waterboys, Het Zesde Metaal en Ane Brun

door Bart Somers

Dranouter gooit met de eerste bevestigde namen ook z’n ticketverkoop open. Bijzonder daarbij is dat Dranouter tegen de tendens in festivalland ingaat en z’n ticketprijzen gevoelig laat dalen. Een volledig weekendticket kost dit jaar nog 100€ en daarvoor kan je vanaf de donderdagavond terecht op het festivalterrein: da’s een verschil van 25€ t.o.v. 2011. Dagtickets voor vrijdag- zaterdag of zondag kosten 50€ en de organisatoren voeren ook weer tweedaagse tickets in. Een combi vrijdag+zaterdag of zaterdag +zondag kost 80€. Meer info vind je via www.festivaldranouter.be. Met deze lagere prijzen de organisatoren het festival toegankelijker maken in een jaar waarop iedereen iets meer op z’n budget moet letten, en dus verlagen ze de drempel voor iedereen.

Dranouter trekt dit jaar volop de kaart van authenticiteit. De baseline Festival of New Traditions werd toegevoegd aan logo en titel en geeft ineens aan dat Dranouter blijft staan voor een meerdaagse waar hedendaagse tradities hoogtij vieren naast klassiekers uit pop, rock en wereldmuziek. De eerste namen zetten alvast de toon voor een straffe 38ste editie: een mix van klassiekers en aanstormend talent, internationale kleppers en Vlaamse helden, en dat alles nog steeds op het groenste festivalterrein van Vlaanderen. Met een ruime camping en heel wat extra sfeerbrengers waarover we later meer zullen vernemen.

De eerste bevestigde namen zijn Waterboys, Bellowhead, Het Zesde Metaal, Spinvis, Ane Brun, Senne Guns, The Walkabouts, Blaudzun en Barefoot & The Shoes. Hou www.festivaldranouter.be in de gaten voor meer info over deze artiesten en andere updates over het Dranouter Festival 2012.