Breaking: Duyster komt terug

door Mattias Goossens

Duyster komt na twee jaar radiostilte terug. Dat laat Studio Brussel nethoofd Jan Van Biesen weten in een ludiek filmpje aan onze redactie. “Het is een gewaagde keuze, want binnen onze eigen hippe contactenkring geeft niemand aan dat er nood is aan een radioprogramma dat niet heel de tijd om je aandacht schreeuwt. Maar we moeten al die shoegazebands met een comebackalbum toch ergens kwijt? We dreigen met deze beslissing heel wat luisteraars te verliezen, met zoveel andere kwalitatieve en diverse radiozenders in Vlaanderen – zeker op zondagavond.”

Ex-presentatrice Ayco Duyster is alvast blij met het nieuws. “Het doet na mijn periode bij Radio 1 deugd om tussen het geleuter door opnieuw platen op te kunnen leggen van een kwartier lang. Dat evenwicht leek bij Radio 1 soms zoek. Maar wees gerust: ik zal vaak genoeg vermelden dat het wel degelijk weekend is.”

Voor muzieksamensteller Eppo Janssen was het wennen om weer platen te kiezen voor het programma. “Er is haast geen enkele artiest die optredens geeft via Live Nation, dus de keuze is vrij beperkt. Daarnaast spelen de meeste artiesten die we draaien sowieso slechts voor maximum 138 mensen, waardoor het moeilijk is om er exclusieve showcases rond te verkopen.”

De ploeg rond Duyster plant alvast een serieus social media-offensief. “We gaan Linde Merkpoel een nummer laten maken met Perfume Genius. En Michèle kan perfect in een spitsvondig filmpje uitleggen wie Godspeed You! Black Emperor zijn. Zo kunnen ook de mensen die niet naar de radio luisteren op hun werk doen alsof ze perfect mee zijn met wat er leeft bij de jeugd. En we hebben al heel wat grappige Facebook-dingen klaarstaan om luisteraars te betrekken bij de radio.”

Alle info over Duyster vind je hier.