EMOTIONS 2014 – festival Bilzen lost eerste reeks namen

door Bart Somers

Op zaterdag 26 april vanaf 19 uur verwachten de organisatoren van Emotions een kleine 5.000 festivalgangers in en rond cultuurcentrum de kimpel in Bilzen. Vandaag schotelen ze ons alvast de eerste bevestigde namen voor.

Met De Jeugd van Tegenwoordig denken we de headliner al te kennen, al weten we niet welke verrassingen het festival nog uit de mouw zal schudden, uiteraard. Eerder op de avond mogen onder meer Belgische rocktalenten als DVKES en Ping Pong Tactics de zaal opwarmen. Verder staan Gewelt, Mason, Joyhauser en Thrive al zeker op het programma van Emotions 2014. Meer namen volgen binnenkort.

Het festivalterrein bouwt verder op z’n succesformule van vorig jaar. Zo ligt de inkom tussen de bibliotheek en het zwembad met daarachter het buitenpodium ‘de koer’. De ‘danstent’ met het dj-geweld wordt opgetrokken op de ligweide van het zwembad. Stevige rockconcerten blazen het dak van ‘de zaal’. Dit jaar pakt Emotions voor het eerst uit met een vierde podium, geen afgebakende fysieke plek maar ‘de piepshow’, die op verschillende locaties beeldende kunst en theater presenteert.

De toegang tot Emotions blijft ook in 2014 gratis. Hou veer meer info en updates emotions.bilzen.be in de gaten.