Eurosonic Noorderslag 2013 – Jake Bugg, Villagers, Kodaline en onze andere tips

door Bart Somers

Morgen gaat Eurosonic Noorderslag van start. Van 9 tot en met 12 januari zetten bijna 300 acts uit heel Europa hun beste beentje voor en proberen ze zich in de kijker te spelen van de massaal aanwezige zaal- en festivalprogrammatoren.

Zie je door het bos soms de bomen niet meer? Wij beluisterden alle acts, en raden je aan om zeker de 10 hieronder in het oog te houden de komende maanden. Sommigen onder hen zijn al bijna helemaal doorgebroken, voor de anderen is het volgens ons nog slechts een kwestie van tijd.

1. Jake BuggDeezer

2. VillagersDeezer

3. KodalineDeezer

4. BlaudzunDeezer

5. French FilmsDeezer

6. Ewert and the Two DragonsDeezer

7. Rats On RaftsDeezer

8. BastilleFacebook

9. TemplesDeezer

10. ChvrchesDeezer

Beluister als je tijd hebt zeker ook SX, Siinai, Elephant, Vimes, Palma Violets, Foxes, Girls Names, Concrete Knives, Lau Nau, Oscar and the Wolf, Stubborn Heart, Mmoths, BRNS, Indians, Lescop, Renée, Rebekka Karijord, Epic Rain en enkele anderen die we ongetwijfeld nog onterecht over het hoofd zien.

Meer uitleg over elke artiest vind je op de website van Eurosonic Noorderslag, waar je ook terecht kunt voor de volledige line up. Naast optredens zijn er nog een hoop andere activiteiten. Zo worden onder meer ook de European Festival Awards uitgedeeld aan organisatoren en artiesten die het afgelopen festivalseizoen extra kleur hebben gegeven.