Feest In Het Park 2012 – programma aangevuld met o.a. The Dandy Warhols

door Bart Somers

Feest in het Park komt met nog meer namen en start met de voorverkoop. Het festival liet enkele dagen geleden alweer een dozijn nieuwe bevestigingen op ons los.

Met The Dandy Warhols haalt Fi:hP zelfs één van de grootste alternatieve bands van de afgelopen twintig jaar naar Oudenaarde. Een exclusief zomerconcert wordt het van een groep die net nog moeiteloos de Brusselse AB liet vollopen. Een bijkomende exclusieve klepper: Sizzla, met wie Fi:hP ook dit jaar weer het kruim van de internationale reggae binnenhaalt.

Ook de populairste hip hopper van het moment, Kraantje Pappie zakt af naar de Donkvijvers. Fans van electro worden dan weer op hun wenken bediend dankzij de komst van Kavinsky, bekend van het fantastische nummer ‘Nightcall’, en Riton.
Verder komen ook Customs , The Inspector Cluzo & the fb’s Horns, Chef’s Special, en de twee Duitse reggae-soundsystems Sentinel en Warrior Sound. Drum’n bass en dubstep liefhebbers worden verwend met namen als Murdock ft. Jenna G. , Killsonik en Fred V & Grafix.

Eerder bevestigden alvast Cassius, Goose, Groove Armada, Arsenal, Beenie Man, Jah Cure, Absynthe Minded, Trixie Whitley, Fat Freddy’s Drop, Felix da Housecat, Erol Alkan, Aeroplane, The Magician, De Jeugd van Tegenwoordig, ‘t Hof van Commerce en vele anderen.

Feest in het Park loopt van 23 tem 26 augustus aan de Donkvijvers in Oudenaarde. Het eerste luik van de ‘Early Bird’ voorverkoop-actie startte op 22 mei. Wie voor 20 juni een combiticket koopt, betaalt slechts 73 euro. Opgelet: net als vorig jaar zijn die eerste combitickets beperkt in aantal. Dus snel zijn is opnieuw de boodschap, en wel via www.feestinhetpark.be.

De voorlopige lijst namen
The Dandy Warhols
Cassius
Groove Armada
Arsenal
Absynthe Minded
Goose
Fat Freddy’s Drop
Sizzla
Trixie Whitley
Beenie Man
Jah Cure
‘t Hof van Commerce
Kraantje Pappie
Customs
Jah Mason
Felix da Housecat
De Jeugd van Tegenwoordig
School is Cool
Erol Alkan
Kavinsky
Mr. Scruff
Aeroplane
David Rodigan
Riton
The Magician
Shy Fx ft. Stamina Mc
Murdock ft. Jenna G
The Slackers
N – Type
Danger
Friction
Drumsound & Bassline Smith
Fred V vs. Grafix
Dope D.O.D
Housemeister
Killsonik
The Inspector Cluzo
Chef’s Special
Pow Pow Movement
100% Dynamite (Soul jazz records)
Sentinel
Warrior Sound