Feest in het Park stopt in z’n huidige vorm

door Thomas Konings

In een persbericht laat de organisatie van Feest in het Park weten dat de editie van 2015 de laatste was in z’n huidige vorm. Lees het volledige statement hieronder. Dit jaar vindt er zeker geen editie van het festival plaats, noch een ander initiatief van de organisatie achter FihP. Het kernteam beraadt zich wel over de toekomst.

“Na de artistiek andermaal succesvolle editie van 2015, de twintigste op rij bovendien, met o.a. dEUS en Arsenal, is het mooi geweest en tijd om een periode af te sluiten. De kern achter de organisatie van Feest in het Park heeft daarom besloten dat Feest in het Park zoals we het al die jaren gekend hebben verdwijnt. Twintig jaar opboksen tegen een toenemende nood aan professionalisering, een alsmaar stijgende organisatiekost en een drastisch gewijzigd festivallandschap hebben hun tol geëist in de enthousiaste vrijwilligersorganisatie achter Feest in het Park.

“We willen graag alle vrijwilligers – en dat zijn er duizenden over de jaren heen – bedanken die het mogelijk gemaakt hebben om van Feest in het Park het gezelligste festival van de zomer te maken”, zegt organisator Wim Merchiers. “Iedereen die hier aan meegewerkt heeft, mag bovendien met enige trots terugkijken op wat we samen gerealiseerd hebben. De kern van FihP wil de tijd nemen om zich te beraden over de toekomst, maar zeker is dat er deze zomer geen Feest in het Park of een ander initiatief, georganiseerd wordt.

Memorabel was meteen al de eerste editie in 1996 met Gary Clail, en voorts denkt de organisatie met plezier terug aan o.a. de concerten van Lee Scratch Perry (2001 en 2005) , de legendarische passage van Sonic Youth en Tindersticks (2004), Happy Mondays en Calvin Harris (2007), George Clinton en The Roots (2008), Lamb (2009), Orbital (2010), Sean Paul (2011), Aloe Blacc (2014) en de vele andere toppers aan de Donkvijver in Oudenaarde.”