Festivaaalllaallal 2012 in Scheld'apen van 6 tot 23 september

door Bart Somers

In navolging van Toneeellleellel in 2006, Festivaaalllaallal in 2007 en 2008 en Werkkamp010 en 011 presenteert Scheld’apen dit jaar opnieuw een volwaardig multidisciplinair festival gedurende drie weken in september. Het wordt een staalkaart van alles wat bij Scheld’apen aan bod komt en kwam, aangevuld met bevreemdende optredens en voorstellingen, lezingen, expo’s, debatten en maaltijden, een representatieve dwarsdoorsnede van al wat er in Scheld’apen het levenslicht zag, wat er graag komt en wat de mensen er graag zien komen.

Festivaaalllaallal, dat is, in de woorden van de organisatoren
“Elf festivaldagen gevuld met Scheld’apengetrouwen en alles wat interessant genoeg is om uw aandacht op te vestigen. Elf dagen theater, muziek, film, expo, Caribische buikdans, Japanse choucroute, feest, seks, gladiatoren, Bruismelk, ethiek, esthetiek, zwarte dozen, verdwaalde honden en Scheld’apen. Zowel in het café, in de zaal, in de tuin als in de hangar zijn er dingen te doen, dingen te zien en dingen te bekritiseren”.

En verder: “Met Festivaaalllaallalal start ook onze actieve medewerking aan een transitie naar rechtvaardige duurzaamheid, een nieuw werk van Benjamin Verdonck.
Van 1 september 2012 tot 7 februari 2013 maakt Benjamin Verdonck een kunstwerk: het ‘Handvest voor een actieve medewerking van de podiumkunsten aan een transitie naar rechtvaardige duurzaamheid’.
Hierin heeft Verdonck aandacht voor een bewuste omgang met onder andere voedsel, brandstof, papier en ander (recycleerbaar) materiaal. Hij vraagt de hele podiumkunstensector om één seizoen te proberen om het manifest te respecteren.
Scheld’apen onderschreef dit handvest en zal de artikelen daarin beschreven met zorg en naar best vermogen naleven. (meer op www.handvest.be)”.

Tickets, abonnementen, het volledige programma en verdere info vind je via www.scheldapen.be. Scheld’apen vind je aan de d’Herbouvillekaai 36 te 2020 Antwerpen.