Festival Aan Zee 2012 – Tickets te koop, line up met o.a. School Is Cool

door Bart Somers

Festival aan Zee is een 2daags festival in De Panne, georganiseerd door VZW Festival Dranouter. Verspreid over 2 dagen treden een 12tal groepen op, op 3 podia. Folk, roots, indie met een vleugje pop en rock, de Dranouterrally, folk-dj’s, leuke animatie op de dijk en in het zand, … de typische Dranoutersfeer wordt opgewekt en naadloos verweven met het strand van De Panne. (info & tickets)

De affiche van FAZ, in 2012 op 28 en 29 april, beatte al Geppetto & The Whales, Scala & Kolacny Brothers, Jef Neve Trio, Stoomboot, Les Truttes en The Fortunate Few. Deze week werd de line up aangevuld met SCHOOL IS COOL, INTERGALACTIC LOVERS, SALLIE FORD AND THE SOUND OUTSIDE en EEFJE DE VISSER. Belofte van de organisatoren: binnenkort worden daar nog enkele straffe namen aan toegevoegd. Voor wie de groepen niet kent, volgen we hieronder de beschrijving toe zoals we die kregen van de organisatoren.

School is Cool:
Een jaar na hun overwinning in de Rock Rally is hun debuut klaar. ‘Entropology’ is opgenomen in de Motormusic Studios en geproduced & gemixt door Reinhard Vanbergen (Das Pop). De eerste single van hun debuutalbum, “In Want Of Something”, was meteen Hot shot op Studio Brussel en vertoefde in de hoogste regionen van de Afrekening. Ook hun tweede single, “The world is gonna end tonight”, was een schot in de roos, met een eerste plaats in de Afrekening. Check nu hun nieuwste single ‘Warpaint’ en natuurlijk kunt u het al raden hé…. Ze doen het uitstekend in de Afrekening!

Intergalactic Lovers:
Vorig jaar al te gast op Aan Zee en nu zijn ze nog sterker! Intergalactic Lovers brengt een mix van melodieuze, soms intieme, dan weer avontuurlijke rockmuziek met de unieke en bezwerende stem van zangeres Lara Chedraoui als bindweefsel. Hun muziek wordt op een zeer organische manier gemaakt. Zelfrelativering wordt hoog in het vaandel gedragen, maar de vruchten van hun passie nemen ze bloedserieus.

Eefje De Visser:
Eefje, opmerkelijk nieuw verbaal-vernuftig, muzikaal-subtiel en vokaal-fragiel talent uit Nederland. Veel adjectieven nodig om haar eigenwijze muziek op haar debuut “De Koek” te omschrijven…

Sallie Ford and The Sound Outside:
Sallie Ford and the Sound Outside mixen rockabilly, blues en soul met een flinke punkspirit. Deze band heeft een eigenzinnige blik op de wereld en de hedendaagse muziek.

Tickets en verdere info via www.festivalaanzee.be.