Festival Awards Europe 2012 – Stem jij ook voor Dour, Lokerse Feesten, Les Ardentes of Incubate?

door Bart Somers

Elk jaar worden in januari tijdens Eurosonic/Noorderslag te Groningen de Europese festivalawards uitgereikt. In 2013 zal het niet anders zijn, en mogen op 9 januari de beste festivals van 2012 een welverdiende prijs in de wacht slepen. Stemmen kan nu op eu.festivalawards.com.

Onze steun gaat alvast naar de festivals waarvoor we in 2012 met goed gevolg een accreditatie hebben aangevraagd en die de reporters en/of fotografen van Indiestyle met open armen hebben verwelkomd. Onze aanraders zijn:

Best Major Festival
– Dour Festival (België)
– Parkpop (Nederland)

Best Medium-Sized Festival
– Brussels Summer Festival (België)
– Feest In Het Park (België)
– Les Ardentes (België)
– Lokerse Feesten (België)
– Metropolis Festival (Nederland)

Best Small Festival
– Absolutely Free Festival (België)
– Incubate (Nederland)
PIAS Nites (België & Nederland)
– Vestrock (Nederland)

Best Indoor Festival
– Incubate (Nederland)
PIAS Nites (België & Nederland)

Headliner Of The Year
– Momenteel staat het fout geschreven The Stones Roses tussen de mogelijke genomineerden. Wij willen in elk geval wel The Stone Roses naar voor schuiven naar aanleiding van hun knappe concert op Pukkelpop.

Voor de overige categorieën hebben we niet echt een uitgesproken voorkeur voor één of ander festival of artiest. In het suggestievakje Please tell us any other festivals, acts or anthems you think should be in these nominations hebben we Les Nuits Botanique naar voor geschoven, wat ons betreft één van de allermooiste festivals in België.

Hebben we jouw festival schandelijk over het hoofd gezien terwijl je ons toch in de watten hebt gelegd? Stuur ons snel een mail, en we zetten het recht.