Festival Bonjour in De Warande van 28.01 tem 05.02 – affiche met oa Aeroplane en Vive La Fête

door Bart Somers

Bestaat er zoiets als een Belgische culturele identiteit? Zijn Franstaligen en Vlamingen werkelijk zo verschillend als de politici ons soms willen doen geloven? Nadat België met voorsprong het Guiness Book of Records haalde met de langste regeringsvorming ter wereld, blijven die vragen meer dan ooit actueel.

Daarom kon een tweede editie van Festival Bonjour in het kader van Turnhout 2012 niet uitblijven. De Warande en haar partners gingen op zoek naar wat leeft onder de taalgrens. Zonder politiek stelling te nemen.

In Brussel staat het mooiste concertgebouw van België: de Botanique. De Warande gaf dit jaar Carte Blanche aan de mensen van de Botanique. Dat resulteerde in een mooi en avontuurlijk programma met Aeroplane, BRNS, Vive le fête Djset, Aeroplane, Maia Vidal en anderen. Dat er niet alleen Franstalige Belgen optreden, is als het ware een evidentie.

Verder staan er op de affiche ook namen als Michele Ann De Mey (choreografe), Jaco Van Dormael (regisseur), Joëlle Milquet (politica), Daniel Cordova (muzikant/cineast) en Atelier Matador (architectenbureau). Het volledige Festival Bonjour-programma vind je op de website van De Warande

Botanique website