Fink Meets The Royal Concertgebouw Orchestra – live album te koop vanaf 14.10

door Bart Somers

Vorig jaar stond Fink samen met één van de beste symfonische orkesten op de bühne van het Concertgebouw in Amsterdam. De muziek van Fink was voor deze gelegenheid aangepast door componist en arrangeur Jules Buckley, één van de meest gevraagde arrangeurs van Europa. Hij is Music Director bij het Heritage Orkest en werkte samen met onder andere The Cinematic Orchestra, Basement Jaxx en Arctic Monkeys. Finks drummer Tim Thornton: ‘Jules Buckley’s epic arrangements find intense passion in the songs, they tweak out melodies you never knew existed, they tug at heart-strings you didn’t know you had.’

De platenfirma belooft ons op deze release Finks rauwe en tegelijkertijd gevoelige nummers, met een grote diepgaande kracht dankzij de toevoeging van het Orkest. De muziek zou je moeten meenemen, met daar middenin het wervelende geluid van Finks vocalen die samen met de gitaar, bas en drums klinken als een geoliede machine. Dit resulteert naar verluidt in één nieuw geheel, eerder dan in twee kunstvormen die los van elkaar staan.

De tracklist bevat onder meer de nummers ‘This Is The Thing’, ‘Yesterday Was Hard On Us’ en de klassieker ‘Sort Of Revolution’. Bij het album zit onder meer een boekje met foto’s van het hele proces rondom het optreden, samen met liner notes van Thornton en Fink.

Proeven? Een download van ‘Yesterday Was Hard On All Of Us’ vind je tijdelijk gratis via deze link.

Fink website

Verdeeld door PIAS