Float Fall – Alora: aftitelsong voor natuurfilm De Nieuwe Wildernis is van Belgische makelij

door Bart Somers

‘De Nieuwe Wildernis’ is een bioscoopfilm over wilde natuur uit de Lage Landen die vanaf 25 september in de zalen van Kinepolis verschijnt. Het Leuvense duo Float Fall heeft met ‘Alora’ de aftitelsong geschreven en is daar zelf heel blij mee.

“We zijn enorm vereerd aan zo’n mooi project te mogen meewerken. Met ‘Alora’ hopen we de prachtige beelden nog te versterken”, aldus Ruben en Rozanne van Float Fall, dat het afgelopen jaar hoge toppen scheerde met ‘Someday’. Het duo veroverde een plek op Pukkelpop en werd in de Verenigde Staten onder andere opgepikt door de gerenommeerde celebrityblogger Perez Hilton, die hun muziek beschrijft als “dromerige en melancholische pop met een tintje rock”. Die muziek sluit naadloos aan bij de sfeer van de majestueuze natuurprent over wildernis van bij ons.

De Nieuwe Wildernis is de eerste bioscoopfilm over natuur uit de Lage Landen en werd integraal gefilmd in de Oostvaardersplassen, een 6000 hectare groot natuurgebied in Nederland dat ooit gewonnen werd op de zee en dat op korte tijd uitgroeide tot een stuk topnatuur. Natuurpunt presenteert de Vlaamse versie van de film, met de stem van acteur Johan Heldenbergh, vanaf 25 september in de zalen van Kinepolis. Meer informatie vind je op www.denieuwewildernis.be.