Fuzzbox (Le Guess Who?) – nieuw festival voor garagerock, fuzz gitaren en psychedelische pop

door Bart Somers

Le Guess Who? presenteert Fuzzbox. Op de affiche van dit nieuwe festival staan onder meer Ty Segall, White Fence, Nick Waterhouse, Night Beats en Feeling of Love.

Op zondag 2 december presenteert Le Guess Who? het onderdeel Fuzzbox, een nieuw festival voor garagerock, fuzz gitaren en het betere psychedelische popwerk. Tivoli en Le Guess Who? slaan hiervoor de handen ineen met Patronaat, Effenaar, Vera, dB’s, Area51 en Kliko Festival. “Zie Fuzzbox als een hommage aan iedereen die zich al jaar en dag inzet om dit genre binnen Nederland te promoten, en een hommage aan al die bands die zich gewoon genoodzaakt voelen om deze muziek te maken” aldus Bob van Heur, mede-organisator en programmeur van Le Guess Who?.

Voor de eerste editie van Le Guess Who? Fuzzbox zijn inmiddels bevestigd: Ty Segall (met onder meer Mikal Cronin in de gelederen), Nick Waterhouse, Night Beats, legende Paul Collins Beat, debutanten op de Europese podia XRay Eyeballs & White Fence, het Griekse Acid Baby Jesus, het Franse Feeling of Love, Tyvek en de Nederlanders Jacco Gardner en Traumahelikopter. Er worden nog meer artiesten bevestigd.

Tickets voor Le Guess Who? Fuzzbox zijn vanaf 1 oktober beschikbaar voor €20 via www.leguesswho.com/fuzzbox (weblink dd 19.09 nog niet actief). Vanaf die datum gaan ook de losse dagkaarten voor Le Guess Who? in de verkoop.