Genk On Stage 2013 – line up gratis festival lost namen van o.a. The Van Jets en Ewert and the Two Dragons

door Bart Somers

De eerste namen voor het gratis stadsfestival Genk on stage zijn bekend. De Italiaanse wereldster Umberto Tozzi prijkt zaterdagavond als headliner op de affiche. Interessanter voor de meeste van onze lezers zijn ongetwijfeld The Van Jets, Meuris en de Estlandse band Ewert & The Two Dragons.

Op de eerste festivaldag, vrijdag 28 juni, komt Meuris op de Headlinersstage z’n nieuwe plaat ‘Mirage’ voorstellen. ‘Zondagskind’, de tweede single uit die nieuwe cd, is al enkele weken te beluisteren op de verschillende radiozenders.

Factor J, het podium voor het jonge volkje in het Evenementenpark, begint stilaan een begrip te worden. Op zaterdag 29 juni prijken The Van Jets er op de affiche. Vorig jaar verscheen hun nieuwe album ‘Halo’ en op dit moment is hun hit ‘Broken Bones’ niet uit de hitlijsten weg te slaan. Genk on Stage haalt ook Ewert & The Two Dragons naar Factor J, op zondag 30 juni. Deze jonge indiepopband speelde onlangs de Botanique nog plat. Bovendien ontvingen ze tijdens het showcasefestival Eurosonic een European Border Breakers Award.

De 11de editie van Genk on stage gaat door op 28, 29 en 30 juni 2013. Ondanks de moeilijke economische tijden die Genk tegemoet gaat blijft het stadsfestival gratis, zo besliste het stadsbestuur. Ook aan de gekende formule wordt niet geraakt: Genk on stage blijft gaan voor drie festivaldagen vol sfeer en muziek op verschillende podia in de Genkse binnenstad. Van dat alles kunnen zo’n 100.000 bezoekers dus ook dit jaar gratis komen genieten. Meer info en updates vind je via www.genkonstage.be.