Gent Jazz dikt affiche aan met David Byrne, WWWater, blackwave. en meer

door Gilles Dierickx

Gent Jazz heeft soms een beetje een misleidende naam. ‘t Is te zeggen: het zomerfestival op de Bijloke-site vist al enkele jaren in muzikale vijvers die op ‘t eerste zicht misschien mijlenver van dat genre verwijderd liggen, maar in zekere zin ook keihard aansluiten bij het experiment, spanning en originaliteit dat zo eigen is aan jazz. Vorig jaar waren zo Trixie Whitley, Peter Doherty, Jenny Hval en Hypochristmutreefuzz te gast, dit jaar wordt er gemikt op hiphop én uitgepakt met een verrassende obligatoire klepper van formaat.

Die klepper heet David Byrne, ex-Talking Head. De man staat ook op Werchter, al lijkt ons de show in Gent een pak passender. Hij komt op 29 juni langs, die dag werden ook WWWater en JTOTHEC toegevoegd. The Roots werden al aangekondigd op de slotdag, en daar komen nu blackwave. en Selah Sue bij.

Gent Jazz programmeert verder onder meer Melanie De Biasio, Pharaoh Sanders Quartet, Brad Mehldau Trio en Kandace Springs. Volledige line-up en tickets via de website van het festival.