Gent Jazz Festival 2012 – programma met o.a. Antony and the Johnsons en Damien Rice

door Bart Somers

Gent Jazz Festival wil jazz in België een mooi podium bieden en het publiek warm maken voor dit genre. Daarnaast is het doel ook om Belgische muzikanten te promoten, zowel op de eigen festivals van de organisatoren als via hun netwerk.

Gent Jazz Festival werd opgestart in 2002, toen nog onder de naam Blue Note Festival, en vierde in 2011 haar tiende editie. Het festival werd op korte tijd het voornaamste jazzfestival van het land en is inmiddels lid van onder meer het Europe Jazz Network, de International Jazz Festival Organisation, de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMiV) en als Gentse organisatie draagt ze ook bij aan de titel die Gent kreeg als UNESCO Creative City of Music.

Gent Jazz Festival wil op een duurzame manier een kwaliteitsfestival zijn waar de live-beleving centraal staat. Voor je denkt dat jazz niks voor jou is: de organisatoren deinzen er niet voor terug om af en toe over de grenzen van de jazz heen te kijken. We richten daarom graag de spotlights op de concerten van Antony and the Johnsons and Metropole Orchestra + Liesa Van der Aa (11.07) en Damien Rice + Tindersticks + Amatorski (12.07).

Tickets, het volledige programma (in 2012 van 5 t.e.m. 14 juli), info over mobiliteit en andere nuttige weetjes vind je hier. We raden je ook aan om de Facebook-pagina van Gent Jazz te liken.