Gent Jazz maakt eerste namen bekend

door Yannick Verhasselt

Van 5 tot en met 20 juli zal er weer jazz, elektronica en tal van andere genres te horen zijn aan de Bijloke-site. De organisatie achter Gent Jazz maakte zopas de eerste namen bekend voor de editie van komende zomer. De meest in het oog springende naam is uiteraard Air. De Fransozen spelen in het voorjaar ‘Moon safari’ in een belachelijk snel uitverkochte De Roma. Fans die naast tickets hebben gegrepen, krijgen op 18 juli een herkansing. Ook aangekondigd: Diana Krall en Bill Frisell trio op 5 juli, Jamie Cullum op 8 juli, Potter / Mehldau / Patitucci / Blake en Joshua Redman Group featuring Gabrielle Cavassa op 11 juli en Patrick Bruell op 17 juli.

Voorts organiseert Gent Jazz opnieuw de wedstrijd ‘Jong Jazztalent Gent’ om zo lokale jazzmuzikanten te ondersteunen. Winnaars krijgen naast financiële ondersteuning ook een plekje op de affiche van volgend jaar. Zo is winnaar van 2023 AKI ook al zeker van de partij komende zomer.µ

Tickets voor Gent Jazz 2024 zijn te koop vanaf dinsdag 19 december 2023 om 10u. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival.