Glimps 2013 – Affiche compleet, o.a. Compact Disk Dummies, Mintzkov en Flying Horseman toegevoegd

door Jacky Ypzsilon

Met de toevoeging van enkele kleppers als Compact Disk Dummies, Mintzkov, Flying Horseman en een resem buitenlandse namen is de affiche voor Glimps 2013 compleet. Op 13 en 14 december zal het publiek worden bedolven onder een karrenvracht Europese artiesten. Met één ticket kun je de hele Gentse binnenstad, en de Europese muziekscene ontdekken. Van Zweedse elektropop, over een Zwitserse singer-songwriter of Franse stomende jazz naar de fine fleur van de Belgische scene: Glimps is een festival waar je de bands van morgen nu al aan het werk ziet.

De Belgen

Ook op deze derde editie van het festival komen er weer heel wat Belgen langs. De nieuwste toevoegingen op de affiche zijn Mintzkov, Flying Horseman, Compact Disk Dummies en Yuko. Deze artiesten zijn al langer geen onbekenden meer voor een muziekminnend publiek en zullen op Glimps graag nieuw werk voorstellen, of muziek uitproberen die nog moet worden gereleased. Mintzkov bracht bijvoorbeeld enkele maanden geleden hun vierde album uit, en zal er tegen december al een flinke clubtournee hebben opzitten. Flying Horseman gooide vorige week dan weer bijzonder hoge ogen in de Handelsbeurs. Compact Disk Dummies zijn nu nog volop aan het nahijgen van hun passage op I Love Techo maar zouden in december normaal wel al bekomen moeten zijn. Van Yuko staat een nieuwe plaat op til, die erg veelbelovend is. Ze vormen een mooie aanvulling op de rij Belgen die er al was, zoals bijvoorbeeld Isbells, The Go Find, Soldier’s Heart, Geppetto and the Whales, Coely, The Rhythm Junks en noem maar op.

Internationaal Talent

Ook uit andere landen werd nog extra versterking opgetrommeld. Traumahelikopter is in Nederland aan een steile opmars bezig en mocht al aantreden bij Matthijs Van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door om daar een uitstekende beurt te maken. Andere aanwinsten voor de affiche zijn het Zweedse Yast, of de opwindende Berlijnse revelatie Charity Children. De laatste toevoegingen zijn Sidony Box, Birth of Joy en Still Parade, stuk voor stuk totaal verschillende bands, maar allemaal ijzersterk in hun genre, en dus allen hun plek of de affiche van Glimps meer dan waardig. Ze vormen ook een mooie aanvulling op de sowieso al indrukwekkende line-up van het festival. De tweedaagse belooft een staalkaart te zullen worden van het soms verbluffende talent dat in Europa rondloopt.

De afgelopen edities was Indiestyle steeds van de partij op Glimps, en we kunnen jullie alleen maar aanraden om in 2013 net als wij hetzelfde te doen. Tickets, verdere info en de volledige line-up vind je op www.glimpsgent.be.