GLIMPS festival 2012 op 14 en 15 december in Gent – line up met o.a. Francis International Airport

door Bart Somers

Op 14 en 15 december vindt de tweede editie van GLIMPS plaats, een internationaal festival dat opkomende groepen vanuit heel Europa uitnodigt in Gent. GLIMPS neemt het publiek mee op een muzikaal parcours door de Gentse binnenstad, op maar liefst 12 locaties. Van de kleine intieme clubs tot de meer prestigieuze concertzalen. Er zullen bands op het podium staan die in eigen land reeds een stevige reputatie hebben maar slechts zelden buiten de landsgrenzen te zien waren.

GLIMPS is dan ook een festival waar het publiek de bands van morgen kan ontdekken. Een team van negen programmatoren, bestaande uit Eppo Janssen (Pukkelpop), Eric Smout (Democrazy), Koen Gisen (Kunstencentrum Vooruit), Philippe Cortens (Studio Brussel), Patrick Smagghe (4AD), Tom Vangheluwe (De Kreun), Lode Pauwels (Leffingeleuren), Bert Moerman (Boomtown) en Wouter Degraeve (Muziekcentrum Vlaanderen), zorgde alvast voor een eigenzinnige maar boeiende blik op de muziek van morgen.

Dit jaar zetten Gent Jazz festival en Kunstencentrum Vooruit mee hun schouders onder dit project dat vorig jaar ontstond als een samenwerking van de Gentse muziekspelers Keremos, Rockoco en Democrazy. Tijdens deze tweedaagse zullen maar liefst 80 bands te zien zijn uit meer dan 20 Europese landen. Gent is naast Bologna, Sevilla, Glasgow en Bogotà lid van het Unesco netwerk Creative Cities of Music. GLIMPS versterkt met dit uniek samenwerkingsverband tussen Gentse muziekspelers – van het kleinere concertcircuit tot de grotere zalen – en als podium voor bands uit alle uithoeken van Europa, de internationale uitstraling van Gent als muziekstad.

Het festival loste vandaag de eerste 14 namen: I Got You On Tape (Denemarken), Black Twig (Finland), Me And My Drummer (Duitsland), Volkova Sisters (Hongarije), Jungle By Night (Nederland), Francis International Airport (Oostenrijk), Mujeres (Spanje), TrioVD (UK), Navel (Zwitserland). Uit België staan alvast Oscar & The Wolf, Mary & Me, Dans Dans, Roscoe en Dan San op de affiche.

Tickets en verdere info via de GLIMPS-website