Glimps – Gent ontvangt Cascadeur en vele anderen, line up is volledig

door Bart Somers

Met maar liefst 21 nieuwe talentvolle bands uit alle hoeken van Europa is de affiche van het Gentse showcasefestival compleet. Glimps beschikt daarmee over een van de meest boeiende en avontuurlijke line-ups in festivalland. Reden te meer voor elke rechtgeaarde muziekliefhebber om op 16 en 17 december naar Gent af te zakken en alvast www.glimpsgent.be te bezoeken voor tickets en info.

De nieuwe namen
Ulfur (IS), The Legendary Lightness (CH), Withered Hand (Schotland), Ignug (DK), Fenster (DE), Cascadeur (FR), 123 (TR); Fai Baba (CH), Monophona (LU), Lazyblood (IS), The New Tigers (FI), Pleasant Dreams (ES), Mariposa (IT), Pamela Mendez (CH), Homework (Schotland), Mirel Wagner (FI), Gevende (TU), The Lost Michi (P), Fabrizio Cammarata (IT), Palmbomen (NL)

Bio’s en meer info op www.glimpsgent.be

Definitieve line-up

Vrijdag 16 december
The Bony King of Nowhere (BE)
Nive Nielsen and The Deer Children (GL/BE)
Sarah Ferri (BE)
Wallace Vanborn (BE)
Sunday Bell Ringers (BE – Brussel)
The Experimental Tropical Blues Band (BE – Wallonië)
Concrete Knives (FR)
Blaudzun (NL)
Moss (NL)
Dynamo Team (SK)
Gwerkova (SK)
Diego (SK)
Úlfur (IS)
The Legendary Lightness (CH)
Withered Hand (Schotland)
Ignug (DK)
Fenster (DE)
Cascadeur (FR)
123 (TR)v Fai Baba (CH)
Monophona (LU)
Lazyblood (IS)

Zaterdag 17 december
School Is Cool (BE)
Sleepingdog (BE)
Steak Number Eight (BE)
Rape Blossoms (BE)
Liesa Van der Aa (BE)
BRNS (BE – Wallonië)
Great Mountain Fire (BE – Brussel)
Applause (BE – Brussel)
Touchy Mob (DE)
I am Oak (NL)
Blisko Pola (PL)
Clara Luzia (AT)
Gudrid Hansdottir (FO)
Longital (SK)
Ginga (AT)
M185 (AT)
From Sarah (DK)
Lilies On Mars (IT)
The New Tigers (FI)
Pleasant Dreams (ES)
Mariposa (IT)
Pamela Mendez (CH)
Homework (Schotland)
Mirel Wagner (FI)
Gevende (TU)
The Lost Michi (P)
Fabrizio Cammarata (IT)
Palmbomen (NL)

Ticketverkoop op kruissnelheid
Ondertussen komt de ticketverkoop op kruissnelheid. Weekendtickets kosten 17 euro en zijn te koop via www.glimpsgent.be. Vanaf 16 december kosten tickets 20 euro. Dagtickets kosten dan weer 10 euro in voorverkoop en tijdens het festival 13 euro. Tickets zijn ook verkrijgbaar bij FNAC.

Everybody loves Glimps
Ook de promocampagne van Glimps draait op volle toeren. Regelmatig duiken er op het web ludieke promofilmpjes op waarin bekende muzikanten (Luc De Vos, Das Pop…) en presentators (Tomas De Soete…) hun sympathie en liefde voor Glimps uitspreken. De volledige collectie is te vinden op “Vimeo“http://vimeo.com/glimpsgent/videos/sort:date.

*Showcasefestival met internationale allures op diverse locaties in Gent *
Glimps is een internationaal showcasefestival dat professionelen uit de muzieksector in Vlaanderen en heel Europa samenbrengt om kennis te maken met pop- en rocktalent uit het Europese vasteland. De focus ligt dus expliciet op groepen uit continentaal en nieuw Europa, meerbepaald uit regio’s die in het Belgische en Europese muzieklandschap nauwelijks of niet aan bod komen.

De 50 concerten die op 16 en 17 december in dit kader worden georganiseerd, zullen bijgevolg druk gefrequenteerd worden door boekers, managers, platenbazen, programmatoren, enz. maar zijn bovendien ook toegankelijk voor het grote publiek.

De winterperiode is uiteraard niet geschikt voor outdoor-concerten en daarom vinden alle concerten plaats op indoor-locaties in de Gentse binnenstad. Dat kunnen zowel traditionele Gentse concertlocaties zijn als plaatsen waar nog nooit een pop- of rockconcert heeft plaatsgevonden. De uiteindelijke locatielijst bestaat uit Charlatan, Video, De Fabriek, De Centrale, Trefpunt, Zaal Miry (Conservatorium in de Hoogpoort), Bar Des Amis en Barville.

In extremis werd zaal De Wijnaert vervangen door zaal Miry (Conservatorium), een mooie klassieke zaal gelegen in de Hoogpoort, met een capaciteit van 350 personen.