Godspeed You! Black Emperor komt gloednieuwe muziek naar ons land voor gratis optreden

door Thomas Konings

Heel fijn nieuws vandaag: Godspeed You! Black Emperor zal in het kader van GoneWest een gratis optreden geven in ons land. Dat gaat 10 juni door op Evenementenweide Kraterfront en is een concert ter herdenking van de Mijnenslag. De groep heeft zich ook door de gebeurtenis laten inspireren voor de nieuwe compositie die ze komt voorstellen.

Naast het optreden zal er door Shelbatra Jashari ook een beeldend luik aan het gebeuren gegeven worden: “Het Kraterfront is een artistieke beeld- en geluidshappening waar het gelittekende landschap van het Heuvelland, en elf van zijn kraters, een hoofdrol krijgt. Kunstenares Shelbatra Jashari tekende voor het beeldende luik. Met 2100 kaarsen, gemaakt door alle West-Vlaamse lagere scholen, bijzondere belichting, videoprojectie en haar eigen Kosovaarse achtergrond brengt ze een serene maar intense ode aan het slagveld en de slachtoffers van toen.”

Belangrijke info: de historische site van de Mijnenslag beschikt over een parkeercapaciteit tot de voorraad strekt. Reserveer dus je parkeerticket tijdig via www.gonewest.be. Meer info vind je op de website van 4AD, het optreden start om 22.00 u.