Goose: Control Control Control: nieuw album uit op 12.10, live op Rock Ternat op 06.10

door Bart Somers

Vanaf vandaag is ‘Control’, de nieuwe single van Goose en tevens voorloper van het te verschijnen album ‘Control Control Control’ verkrijgbaar op iTunes. Het album, dat op 12 oktober zal verschijnen, komt er 6 jaar na hun baanbrekende debuut ‘Bring It On’ en de met goud bekroonde opvolger ‘Synrise’.

De band wil op ‘Control Control Control’, in vergelijking met eerder werk van Goose, een verrassend rauwe live sound neerzetten. Producer Paul Stacey, bekend van zijn werk voor onder meer The Black Crowes, Oasis en recentelijk nog Noel Gallagher werd erbij gehaald om tijdens de opnames de stomende energie die een Goose-concert kenmerkt te vatten. Opvallend hierbij moet de meer prominente rol zijn die voor de gitaren is weggelegd. Wie niet tot 12 oktober kan wachten kan alvast een voorproefje nemen via deze albumminimix van 8 minuten.

Voor de videoclip van ‘Control’ die je hier kunt bekijken werd een beroep gedaan op topfotograaf en videokunstenaar Pierre Debusschere, bekend van zijn werk voor onder meer Dazed & Confused, Raf Simons en Antony and the Johnsons.

Goose speelt op 6 oktober op Rock Ternat (info & tickets).

Goose website

Album verdeeld door Universal Music