Grasnapolsky 2018 onthult eerste namen, waaronder Ghostpoet, Liima en Felix Pallas

door Pascal Vandenberghe

Van 2 tot 4 februari vindt bij onze noorderburen in het voormalige zendstation Radio Kootwijk traditiegetrouw Grasnapolsky plaats – volgens de organisatie overigens de laatste editie op deze locatie. Het intieme winterfestival heeft vandaag een eerste tipje van de sluier opgelicht. Onder die sluier bevinden zich alvast enkele opvallende kleppers zoals de eclectische zanger-producer Ghostpoet en het Deens-Finse Liima, die beiden dit jaar nieuwe albums uitbrachten. Ook de Belgen van Felix Pallas komen er hun beste beentje voorzetten.

Verder sieren Afterpartees, Matteo Myderwyk, Sextile, Pitou, Grapell, Arp Frique, Fungo Bat, De Cultuur, Coyoco, Feng Suave en San Dollar tot nu toe de affiche.

Het thema van het festival is dit jaar ‘Ver weg / Dichtbij’, waarmee de organisatie de geschiedenis van de idyllische locatie in het heden in de kijker willen zetten door middel van fotografie, lichtsculpturen, spoken-word optredens en audiovisuele installaties. Ook is er de mogelijkheid om al wandelend of fietsend begeleid op expeditie te gaan in de natuurlijke omgeving rond het zendstation.

Tickets zijn reeds te koop via de site van Grasnapolsky, waar je eveneens meer informatie over het festival kan vinden. Bekijk hieronder een eerste teaserfilmpje: