Hazel English brengt tweede song ‘It’s not real’ uit

door Jens Van Lathem

Hazel English debuteerde enkele maanden geleden met ‘Never coming home’, een nummer dat haar meteen een feature op HumanHuman en heel wat lof op verschillende blogs opleverde. Ook op Indiestyle gingen we overstag met een Discovery en een plekje in onze mogelijkheden voor dé zomerhit van 2015. En waarom ook niet? ‘Never coming home’ combineerde het beste van djingel djangel met het meest sensuele en mysterieuze van pakweg Beach House en werd opgefleurd met enkele foto’s van een meisje in een koren- of andere soorten graanveld. Het bleek met andere woorden het perfecte kleine geschenkje in onze muzikale brievenbus.

Tegelijk kan zoveel lof over één enkele song uiteraard de voorbode zijn van een trieste one hit wonder-geschiedenis. Voor de meer dan tweeduizend likers op Facebook waren de verwachtingen voor vandaag dan ook strak gespannen. ‘It’s not real’ lost die simpelweg in. Voor wie kickte op ‘Never coming home’ heeft het lied weer alle kwaliteiten in huis: gepingelde gitaren, vocalen die ons smoren met de mantel der liefde en een heleboel kleine riffjes die allemaal de kans krijgen zich in je hoofd te nestelen. Enkel de sfeer is meer naar binnen getrokken, net zoals de kleuren uit het promoplaatje zijn weggelopen.

Iets zegt ons dat Hazel English haar debuutalbum gewoon al heeft klaarliggen. Ze wordt gewoon de grootste tease uit 2015.