Het Kampioenschap van Brussel – finale op 03.12 in de AB, finalisten gekend

door Bart Somers

Na zes zinderende voorrondes in evenveel cultuurhuizen trekken de finalisten van Het Kampioenschap van Brussel op zaterdag 3 december naar de Ancienne Belgique (info & tickets). Acht groepen uit diverse genres strijden hier voor de prijzenpot en eeuwige roem.

Het Kampioenschap van Brussel, het tweejaarlijkse muziekconcours voor aanstormend Brussels talent, zet op zaterdag 3 december zijn finalisten op het podium van de AB. Na zes boeiende voorrondes koos de professionele jury acht groepen die hun eer mogen komen verdedigen. Antilux, Horse Antlers, Sons of Disaster, Senshey Shogun and the Oldschoold’ Man, Airplane, OK Cowboy, We Stood Like Kings en Sabina Toll maken hun borst alvast nat om de jury én het publiek te overtuigen. De winnaar gaat met een prijzenpot van €1000 en 6 dagen studiotijd in De Rockfabriek van JES stadslabo lopen, nummer twee krijgt €500 en de bronzen medaille mag nog €250 mee naar huis nemen. De publiekslieveling mag Bruksellive op 28 juli 2012 in zijn/haar agenda zetten want hij/zij krijgt een plek op de affiche van het festival. Alle finalisten worden ook opgenomen in 100% Puur, en krijgen zo de kans om in heel Vlaanderen te spelen in het festival-, club- en jeugdhuiscircuit.

Het Kampioenschap van Brussel is een organisatie van JES stadslabo en krijgt de steun van 100% puur, Poppunt, vi.be, JIM, KBC, AB, Fm Brussel, Brussels hoofdstedelijk gewest, VGC, Bruksellive, De Rockfabriek, de Brusselse jeugdhuizen en 22tracks.

Praktisch
Finale Het Kampioenschap van Brussel
Zaterdag 3 december, 19.30 uur (deuren om 19 uur)
Prijs: €10
Ancienne Belgique, Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer informatie op www.hetkampioenschapvanbrussel.be