Hindu Nights Antwerpen in TRIX op 26.11 – tickets nu al te koop

door Bart Somers

Hindu Nights ontstond in het voorjaar van 2008 als vuist tegen de talloze r&b, elektro en techno feestjes die het Belgische nachtleven beheersen. Het land waar elk gehucht zijn eigen festival heeft, waar Pukkelpop en Rock Werchter steevast uitverkopen en concerten van Peter Doherty,The Streets en Kings of Leon volle zalen lokken, gaat enkel uit op goedkope ninetiesnummers en commerciƫle house?

Hoog tijd dus voor een mentaliteitsverandering: geen David Guetta of Felix da Housecat, maar Arctic Monkeys, Oasis en Amy Winehouse. Feesten op Britse wijze met andere woorden. Initiatiefnemers Peter Verbeke en Pieter Schaut bundelden de krachten met oudgedienden Phil Smith (Oasis tour-dj) en Paul Gallagher (jawel, broer van), en de eerste Hindu Nights was geboren. De eerste Hindu Nights was een revelatie, het begin van iets groots. En zo geschiedde; de uitverkochte edities stapelden zichzelf op, Hindu Nights kreeg zelfs een vervolgstuk op de Lokerse Feesten in 2009 en 2010, waar ze de muziek verzorgden tussen en na de optredens van Peter Doherty, Manic Street Preachers, The Sex Pistols, Babyshambles, The Van Jets, Paul Weller en The New York Dolls.

Op zaterdag 26 november komt Hindu Nights voor het eerst naar Antwerpen, meer bepaald naar TRIX. Zet je dus alvast schrap. De line-up wordt binnenkort bekendgemaakt. tickets kopen kan nu al www.trixonline.be.

Hindu Nights website