Hit The City 2013 – programma stadsfestival Eindhoven aangevuld met o.a. Temples en Broken Twin

door Bart Somers

De eerste namen voor Hit The City 2013 kondigden we begin juli al aan. Vandaag kunnen we onthullen dat ook Temples, Broken Twin, Wolf Alice, Nadine Shah, Empress Of, Schultz & Forever, Killer View en Adam & The Relevants zullen afzakken naar het festival waarvan Indiestyle een van de trotse partners is. Zij schrijven hun naam bij op de affiche waarop reeds Glass Animals, Metz, Natural Child en Föllakzoid pronkten.

Op zondag 3 november 2013 presenteren de Effenaar en concertorganisator Friendly Fire de tweede editie van Hit The City. Het festival zal plaatsvinden op diverse podia in de binnenstad van Eindhoven, zoals Effenaar, The Rambler, De Kapel en Kelderman en van Noort.

Spot on Denmark
Het Deense muziekexportprogramma Spot on Denmark presenteert tijdens Hit The City verschillende opkomende acts uit het Scandinavische land, waaronder Broken Twin, Killer View en Schultz & Forever. De Deense muziekscene is één van de meest interessante en vooruitstrevende van het moment. Hit The City is dan ook zeer blij met deze toevoeging aan het programma.

Literatuurprogramma + Expo
Onder curatorschap van de Eindhovense schrijver Henk van Straten zal er ook dit jaar een literatuurprogramma plaatsvinden in het gebouw van Kelderman en van Noort op het NRE terrein, nabij de Studentenkapel. Naast Van Straten zelf komen er weer enkele (inter)nationale schrijvers en dichters langs. Hierover wordt snel meer bekend gemaakt. Datzelfde geldt voor de bijzondere expositie die er te bewonderen zal zijn.

Hit The City presents: Elephant Stone op nieuwe locatie NRE terrein | 8 september
De nieuwe locatie van Hit The City op het NRE terrein is zo vers dat er nog niet eens een officiële naam is. Om het publiek alvast te laten wennen is er daarom op zondag 8 september een bijzondere show van de psychpopband Elephant Stone met als voorprogramma The Silhouettes dat om 20.00 uur opent. De entree bedraagt € 7,50.

De voorverkoop voor Hit The City loopt al. Tickets en verdere info vind je www.hitthecity.nl. In de komende weken volgen meer acts, een tijdschema en een uitgebreidere beschrijving van het programma.