Horst pakt uit met Skream & Benga, Octo Octa, DJ Nobu, Ben UFO en meer

door Yannick Verhasselt

Horst Music & Arts Festival, intussen al bijna tien jaar een begrip in binnen- als buitenland, pakt voor hun verjaardagseditie flink uit. Hoewel het festival gelegen aan de ASIAT-site nu ook clubavonden organiseert, blijft het festival wel nog steeds de hoogmis. Horst wordt tien jaar en dat viert het festival onder meer met een exclusieve set van dubsteppioniers Skream & Benga. Octo Octa, graag geziene gaste op het festival, maakt eveneens wederom haar opwachting met een speciale drum ‘n bass-set. Ben UFO voorziet het festival dan weer van de nodige portie four-on-the-floor beats. DJ Nobu, Japans hiphop-dj legende, strijkt ten slotte ook neer voor een uitzonderlijke b2b-set met Aurora Halal.

Verder op het programma: Belgen! Bibi Seck & Jenny Cara kruisen de degens net zoals Sixsixsixties & Timmerman. Kr!z (oa van Kozzmozz), Lola Haro en Emily Jeanne zijn er ook bij. Voor alle namen, check het volledige overzicht hieronder.

“Voor deze speciale gelegenheid streven we ernaar een warmere house sound te herintroduceren en een evenwicht te vinden in bpm’s, om de voortdurende stijging van tempo’s in de hedendaagse muziekscene wat te counteren. Uiteraard laten we voldoende ruimte voor experimentatie, onontdekte talenten en zal er steeds plaats zijn voor uptempo gekkigheid.” – Simon Nowak, hoofd Muziek bij Horst.

Naast het bekend maken van de dj’s op het podium, deelt het festival ook al enkele van haar partners. Zo zal Resident Advisor wederom een podium cureren en deelt Kiosk Radio wederom de lakens uit op het Moon Ra-podium. BAE BAE is tot nu toe de enige act die RA kan lossen voor hun podium. De line-up voor Moon Ra, met voornamelijk lokaal talent, zal later worden bekend gemaakt.

Horst vindt plaats van 9 tot en met 11 mei aan de ASIAT-site in Vilvoorde. Tickets voor het festival zijn reeds te koop via de website van het festival. Opgelet, weekendtickets en tickets voor zaterdag zijn reeds volledig uitverkocht.

Aida — BAE BAE — Ben UFO — Bibi Seck & Jenny Cara — Coast 2 Coast (Gene & The Ghost)
Dee Diggs — DJ Luv You — DJ Nobu & Aurora Halal — Emily Jeanne — Jex Opolis — Juliana Huxtable & JASSS
Kendal & fka.m4a — Kennedy — Ketia — Kr!z — Leeon — Lola Haro — Octo Octa (D&B set) — Prosumer
Sixsixsixties & Timmerman — Skream & Benga — Sugar Free — Swayzak (live) — Tai Lokun
Unos — upsammy & Kiernan Laveaux