Houses (05.05) en Hong Kong Dong (09.06) gratis in Beursschouwburg te Brussel

door Bart Somers

Een keer per maand programmeert de VK onder de noemer Soundbits één of meerdere acts in de Brusselse Beursschouwburg. Niet alleen is de affiche keer op keer erg sterk, de toegang is bovendien ook steeds gratis. We stellen je graag de acts die in mei en juni ten dans spelen voor in de woorden van de organisatoren.

05.05 Houses (US)

Houses’ Dexter Tortoriello en Megan Messina komen uit Chicago, maar voor de roots van hun dreamy electro-pop moeten we teruggaan naar hun korte verblijf op Hawaï. Het koppel leefde er in een hut en kon zich artistiek uitleven: Messina schilderde, terwijl Tortoriello zich toespitste op muziek. Het duo keerde in april 2010 terug naar Chicago, waarbij Tortoriello zich verder bezighield met muziek. De dag dat hij uiteindelijk zijn eerste song online gooide, was de trein definitief vertrokken. Pitchfork pikte hun muziek op, hij kreeg een deal bij Lefse Records (cfr. Youth Lagoon, Ganglians, Neon Indian), uiteindelijk kreeg hij het gezelschap van Messina en samen werkten ze hun debuutalbum ‘All Night’ af in de zomer.

Houses website

09.06 Hong Kong Dong (BE) + Civil Civic (AU) + Indiestyle-dj Stethoscope Steve

Boris en Sarah Zeebroek vormen samen met Geoffrey Burton sinds 2008 Hong Kong Dong. Het is een eigenzinnige band met een geheel eigen wereld waarbij de schoonheid van sommige songs zich pas na enkele luisterbeurten bloot geeft. Niets is vanzelfsprekend en alles is verrassend. De muziek is soms pop, soms rock, soms dansbaar, soms breekbaar, soms groots, soms intiem, soms vrolijk, soms triest, en soms dit alles in één song.

Hong Kong Dong Facebook

Civil Civic is een duo Australische muzikanten, de ene woont in London en de andere in Barcelona, die enorm warm lopen om gierende progressieve post-punk gitaren te mixen met melodieuze fuzzy basses en drum machines beats, dit alles verpakt in een soort lo-fi pop pakket. Het resultaat is een eigen originele sound die live meer dan behoorlijk tot uiting komt in een coole show.

Civil Civic website

Voor, tussen en na de optredens van Hong Kong Dong en Civil Civic draait Indiestyle dj Stethoscope Steve fijne indie- en andere rocktunes.

Meer over Soundbits en de rest van de programmatie van de VK vind je op www.vkconcerts.be.

Beursschouwburg website