Humo's Rock Rally 2012 – preselectie Hamont-Achel 27.01 - preview

door Bart Somers

Humo’s Rock Rally blijft voor veel artiesten de kortste weg naar de top van de Belgische rock- en popscene. Indiestyle beluistert alle kandidaten op voorhand, en probeert zoveel mogelijk voorrondes te coveren in woord en beeld. We baseren ons oordeel op de muziek die op het ogenblik van publicatie te horen is in de player van deze artiesten op vi.be, en zijn even benieuwd als jullie of we er pal op zitten, of helemaal naast. Vandaag stellen we je de deelnemers voor van preselectie 5 in De Posthoorn te Hamont-Achel op vrijdag 27 januari 2012 – 20u00. (Tickets + meer info)

(Tot 24.01 om 18u ‘s avonds geven we tickets weg voor deze preselectie. Check ons wedstrijdmenu)

1. August HydesLuisteren

Zijn invloeden wil August Hydes niet prijsgeven, dus gokken we maar op The Who en andere sterren uit de rock opera’s uit de 70’s. Zijn eigen songs, die een afwisselend geheel vormen, zijn nu eens pompeus, dan weer akoestisch. Ondanks enkele hele fijne momenten raken we toch niet helemaal overtuigd.

2. JFJLuisteren

De laureaat van Limbomania 2009 probeert nu een stapje verder te gaan. We dichten de lo-fi pop- en rocksongs, denk aan alles waar Jay Mascis ooit mee bezig is geweest, van JFJ alvast finalekansen toe. Wie weet is goud, zilver of brons geen ijdele hoop?

3. Nevada FellowLuisteren

De buren van Nevada Fellow zijn ongetwijfeld gelukkige mensen. Niet alleen houdt hij zijn songs met enkel zijn stem en zijn gitaar moeiteloos onder de laagste decibelgrenzen, hij doet dit zo knap dat we ook deze man finalekansen toedichten.

4. NicegrassLuisteren

Dat je met tienermeisjesseriepoppunk een AB kunt vullen bewezen onder meer Simple Plan en All Time Low, allebei invloeden van Nicegrass. Voor ons lijkt dit iets teveel op de momenteel brandend actuele goedkoop gemaakte siliconentieten.

5. Sexy SundayLuisteren

Ondanks hun palmares, met onder meer een derde plaats in Limbomania, overtuigen de jongens niet helemaal. De songs, die er elk op zich wel mee door kunnen, lijken iets teveel uit een handboek te komen. Van een beetje een eigen geluid is er geen sprake.

6. Sleepers’ ReignLuisteren

Als je de naam Sleepers’ Reign ziet, verwacht je pure dreampop. Die redenering klopt maar half. Zweverig is de muziek zeker, maar ook vrij experimenteel. Slaapverwekkend is dit alleszins niet, al zoekt de groep nog teveel naar zichzelf om onze aandacht vast te houden.

7. Smiling IndustriesLuisteren

Even catchy als de naam Smiling Industries zijn de riffs en de zanglijnen in ‘Nothing On My Mind’ en ‘Why?’. Alex Turner is met zijn Arctic Monkeys en Last Shadow Puppets nooit ver uit de buurt. In de breedte mist deze band nog diepgang en snedigheid.

8. The Black Su LoveLuisteren

Met ‘It’s all Right, it’s all Wrong’ heeft The Black Su Love één van de vijf sterkste nummers van alle preselecties: stevig, strak, knap begin en killer-riff. De andere songs lijken meer op knechten die de kopman nog voor de slotklim moeten lossen.

9. The Greatest HandshakeLuisteren

Wie de hand drukt van deze mannen zet zichzelf onder stroom. The Greatest Handshake is duidelijk bezeten van het heilige vuur en brengt vol tomeloze energie hyperaanstekelijke powerrock. Zonder risico op kortsluiting, want dit blijft rocken.

10. TubelightLuisteren

Een groep die al enkele jaren evolueert is Tubelight. ‘Time to Kill’ en ‘Need It’ klinken overtuigend en zouden hun plaats hebben op een album van The Strokes. Een eigen geluid en een selectievere songkeuze zouden het niveau van hun player nog omhoog helpen.

Tot 24.01 om 18u ‘s avonds geven we tickets weg voor deze preselectie. Check ons wedstrijdmenu

Check hier de previews op en de verslagen van de andere preselecties

Humo’s Rock Rally op de site van Humo zelf