Humo's Rock Rally 2012 – preselectie Leffinge 28.01 - preview

door Bart Somers

Humo’s Rock Rally blijft voor veel artiesten de kortste weg naar de top van de Belgische rock- en popscene. Indiestyle beluistert alle kandidaten op voorhand, en probeert zoveel mogelijk voorrondes te coveren in woord en beeld. We baseren ons oordeel op de muziek die op het ogenblik van publicatie te horen is in de player van deze artiesten op vi.be, en zijn even benieuwd als jullie of we er pal op zitten, of helemaal naast. Vandaag stellen we je de deelnemers voor van preselectie 6 in Zaal De Zwerver te Leffinge op zaterdag 28 januari 2012 – 20u00. (Tickets + meer info)

(Tot 21.01 om 18u ‘s avonds geven we tickets weg voor deze preselectie. Check ons wedstrijdmenu)

1. Breathe the SoundLuisteren

Om een idee te krijgen over het geluid van Breathe the Sound beeld je je best de ballads van The Kooks in. Op ‘t eerste gehoor spelen de jongelui nog iets teveel met de rem op om het gevoel van de liedjes echt over te brengen.

2. Dirty Harry & His Smelly HarperLuisteren

Dit West-Vlaamse bluesduo is dag en nacht bezig met muziek en repeteren. Op de beste momenten komen ze voorlopig tot aan het middel van C.W. Stoneking. Hun songs lijken nog teveel op oefeningen. De juiste mentaliteit zit er in elk geval al in.

3. JanuskopfLuisteren

Als solo-artiest met alleen zang, gitaar en hier en daar wat gefluit legt Januskopf hart en ziel in zijn songs. Omdat die liedjes nog te arm lijken aan ideeën, denken we dat deze singer-songwriter nog niet klaar is voor de playoff 1 van de Vlaamse muziekscene.

4. Mad SinLuisteren

Hip hop is ruim vertegenwoordigd in Humo’s Rock Rally 2012. Mad Sin is één van de enigen die het in het Engels probeert. Op muzikaal vlak zijn zijn songs Europese top of zelfs meer, Cypress Hill is nooit ver weg. Het soms te West-Vlaams klinkende Engelse accent is een kleine smet.

5. Nelly AnnLuisteren

We zouden de prachtige stem van deze Antwerpse durven te verwarren met die van Joni Sheila, een andere singer-songwriter die deelneemt aan Humo’s Rock Rally. De iets te naakte songs van Nelly Ann vervelen een beetje, al kan dat op het podium mét band helemaal anders zijn.

6. Noble TeaLuisteren

Voor Britse pop en rock moeten we in Leffinge rekenen op Noble Tea. Met hun uitstekende zanger, volle sound en songs die zich in je geheugen nestelen als een teek in een kattenpels zou dit jonge gezelschap weleens indruk kunnen maken.

7. Paper FoxLuisteren

Altijd speels en opgewekt, die eenvoudige indietronicaliedjes van Paper Fox, een jongedame uit Gent. Een aangename stem, aanstekelijke songs en frisse melodieën, dit zijn de ingrediënten waarmee deze artieste ergens in 2011 ons hart wist te veroveren.

8. Semper FiLuisteren

Wie luistert naar Semper Fi ontdekt snel enkele overtuigende stevige rocknummers. De groep beschikt over een goede zanger en sterke refreinen, hoewel we na drie keer luisteren geen echt dit-smaakt-naar-meer-gevoel hadden.

9. Soldier SixLuisteren

Bij Soldier Six kun je terecht voor wild om zich heen springende en op onverwachte momenten van tempo en richting veranderende gitaren. In ‘Undoubled Drum n Bass’ springen we lustig mee, in de andere songs missen we een finishing touch.

10. The GlücksLuisteren

Af en toe zitten The Glücks met hun vingers in het stopcontact, afgaande op de energie die ze in hun songs stoppen. Qua puur songmateriaal is hun bluesrock nog niet helemaal af, het blijft vaak iets teveel bij puur rammen.

Tot 21.01 om 18u ‘s avonds geven we tickets weg voor deze preselectie. Check ons wedstrijdmenu

Check hier de previews op en de verslagen van de andere preselecties

Humo’s Rock Rally op de site van Humo zelf