Humo's Rock Rally 2012 – preselectie Mechelen 14.01 - preview

door Bart Somers

Humo’s Rock Rally blijft voor veel artiesten de kortste weg naar de top van de Belgische rock- en popscene. Indiestyle beluistert alle kandidaten op voorhand, en probeert zoveel mogelijk voorrondes te coveren in woord en beeld. We baseren ons oordeel op de muziek die op het ogenblik van publicatie te horen is in de player van deze artiesten op vi.be, en zijn even benieuwd als jullie of we er pal op zitten, of helemaal naast. Vandaag stellen we je de deelnemers voor van preselectie 2 in het Cultuurcentrum te Mechelen op zaterdag 14 januari 2012 – 20u00. (Tickets + meer info)

1. Float FallLuisteren

Het is niet iedereen gegeven om langer dan 2 minuten te boeien met soundscapes en consoorten. Float Fall is een duo uit Leuven dat de valkuilen van het genre omzeilt met sobere, geïnspireerde ritjes langs een feeëriek gedecoreerd pad. Verveling is een woord dat niet bestaat in hun wereld.

2. Follow VictorLuisteren

Voor een portie vrolijke pop kun je terecht bij Follow Victor. De ervaring leert ons dat je hiermee moeilijk een album vol kunt pennen zonder in clichés of mindere momenten te vervallen. In een Rock Rally waarin het draait om je drie beste songs, kun je er wel een ronde verder mee komen.

3. Humble FlirtLuisteren

Humble Flirt schopte het onlangs tot in de finale van Frappantpop met hun op post-punk geschoeide indie rock. Op vi.be weet vooral het aanstekelijke ‘Love, Lust, Waste of Time’ ons te paaien, de twee andere songs blijven vooral verdienstelijke pogingen.

4. Jesus Hendrix & the ApostlesLuisteren

Met een naam als Jesus Hendrix & the Apostles is de kans dat je grote festivals gaat headlinen eerder gering. Tenzij je knallers van liedjes hebt natuurlijk, De licht bluesy pop glijdt echter als een glibberige gel ons ene oor in en het andere uit, ondanks de duidelijk aanwezige intrinsieke klasse.

5. La NonchalanceLuisteren

Uit Antwerpen afkomstig, residerend in Rotterdam, muziek opgenomen in de Ardennen en een Franse groepsnaam: neen, la Nonchalance maakt geen wereldmuziek. Wel horen we klassieke harde rock, die iets te gedateerd lijkt om echt gensters te slaan. Of doen ze dat live wel?

6. Luc Van AckerLuisteren

Is dit de vreemdste vogel in Humo’s Rock Rally? Doet hij mee als statement, uit pure noodzaak of nog wat anders? Voor ons heeft Luc Van Acker in elk geval totaal niets meer te bewijzen, en ook de songs in zijn vi.be-player tonen nog maar eens zijn veelzijdigheid, van drukke funky industrial tot gemakkelijke trip hop.

7. NeufchatelLuisteren

Hoewel Neufchatel zichzelf omschrijft als indie rock en post-punk, horen we in ‘Peckfeck’ een aan Nirvana schatplichtige grunge-bom die we wat graag live in ons gezicht willen krijgen. Het akoestische ‘Psycho Train’ maakt ons alleen maar nog nieuwsgieriger.

8. PepeLuisteren

Niemand ter wereld zal ons er ooit van kunnen overtuigen dat Vlaams met een Antwerps accent de hip hoptaal bij uitstek is. Dit gezegd zijnde: Pepe neemt geen blad voor de mond en rapt onophoudelijk rake lyrics over erg groovy melodieën. Als dit niet swingt, wat dan wel?

9. PT CrewLuisteren

PT Crew uit Mechelen lijkt wel voor de nodige dosis fun te kunnen zorgen op een zweterige zomeravond. Helaas, wij vinden ‘Get Spanish’ van De Jeugd Van Tegenwoordig al niet echt goed. En dit nog veel minder.

10. TMGSLuisteren

Wat ons betreft, had TMGS eind 2010 al de doorbraak verdiend dankzij hun meer dan voortreffelijke album ‘Borders OK’. Hopelijk lukt het de groep live wel om de Vlaamse media en vooral de jury van Humo’s Rock Rally te overtuigen met hun aanstekelijke pop.

Check hier de previews op en de verslagen van de andere preselecties

Humo’s Rock Rally op de site van Humo zelf