Humo's Rock Rally 2012 – preselectie Opwijk 03.02 - preview

door Bart Somers

Humo’s Rock Rally blijft voor veel artiesten de kortste weg naar de top van de Belgische rock- en popscene. Indiestyle beluistert alle kandidaten op voorhand, en probeert zoveel mogelijk voorrondes te coveren in woord en beeld. We baseren ons oordeel op de muziek die op het ogenblik van publicatie te horen is in de player van deze artiesten op vi.be, en zijn even benieuwd als jullie of we er pal op zitten, of helemaal naast. Vandaag stellen we je de deelnemers voor van preselectie 7 in Nijdrop te Opwijk op vrijdag 3 februari 2012 – 20u00. (Tickets + meer info)

1. Alien PlantsLuisteren

De technopunk van Alien Plants klinkt van de eerste tot de laatste noot goed. Neem wat Depeche Mode, een beetje Goose, prik er 5 keer in met een vork, zet de microgolfoven op maximum en laat draaien tot het ontploft. Schraap het van de rand en smul naar believen.

2. CollectorsLuisteren

De songs van Collectors, veelal te vergelijken met de glam rock van A Brand, lijken op het eerste gehoor oppervlakkig en van plastiek. Bij een 2de en 3de luisterbeurt zetten ze zich echter vast in je oor zoals een kauwgom onder je schoen. Wat je ook doet, ze blijven plakken.

3. Gordo SpacemonkeyLuisteren

Met een naam als Gordo Spacemonkey moet je wel weirde psychedelische muziek maken die gekker is dan de meest experimentele Pink Floyd. Denk je. Wat je krijgt, daarentegen, is een hoorbaar enthousiaste zangeres en fijne radiovriendelijke pop.

4. Klone RadioLuisteren

De rocksongs van Klone Radio bevatten hier en daar een fijne gitaarriff. In zijn totaliteit merken we te weinig spanning en loert de verveling om de hoek. Een killer-refrein dat een liedje onvergetelijk maakt zijn we niet tegengekomen.

5. Low DetailLuisteren

Dat Low Detail een song van Green Day covert verwondert ons niet, de Brabantse jongelui maken eenzelfde soort pretpunk. De eigen liedjes lijken momenteel nog dat tikkeltje extra te ontberen om helemaal aan te slaan. Energie is er in elk geval voldoende voorhanden.

6. Radial SequenceLuisteren

Vergeet milieuvriendelijke brandstof, Radial Sequence wil je laten opstijgen zonder vliegtuig. In ‘Shades of Green / I’m Submarine’ lukt dit voortreffelijk, horen we daar The Verve? De andere titels in hun player lijken alleen te consumeren onder invloed.

7. ShedoLuisteren

Voor Shedo komt Humo’s Rock Rally 2012 waarschijnlijk nog wat te vroeg. Hoewel ze beweren een eigen stijl te hebben, horen we momenteel nog teveel de typische gitaarrock van een beginnende band die heel erg naar een identiteit zoekt.

8. VillaVifLuisteren

VillaVif klinkt als een vermoeide Melissa Etheridge of als de moeder van Anouk. Wij zijn al geen grote fans van beide zangeressen, dus vul zelf maar aan. Het nummer ‘Why is it not good enough’ lijkt in dat opzicht profetisch. ‘Jeffie’ is wel een geslaagde ballad.

9. WildlifeLuisteren

We worden onmiddellijk van onze sokken geblazen door ‘Village Under Attack’, een killer die met snedige en hyperenergieke indie rock succesvol naar onze gunsten dingt. ‘Fever Raga’ werkt op onze dansspieren. De rest overtuigt minder.

10. ÜberkitschLuisteren

Als er ooit een software komt die een typisch Belgisch rockgeluid kan maken, zullen de resulterende nummers waarschijnlijk dicht in de buurt liggen van Überkitsch. Helaas ontwaren we geen uitblinkers, al krijgen we het ook nergens echt op de zenuwen.

Check hier de previews op en de verslagen van de andere preselecties

Humo’s Rock Rally op de site van Humo zelf