Hundreds – Under The Icicles: gratis EP als bedankje

door Bart Somers

Sinds de release van hun debuutalbum in april 2010 heeft het Berlijnse Hundreds een spannend pad bewandeld. Van een optreden in een klein café in de Hamburgse haven, tot shows in bijna alle respectabele clubs in Duitsland. Van Immergut, Fusion, Dockville, Eurosonic, Iceland Airwaves en ook SXSW, tot een tour langs mooie Oost-Europese theaters. Nu is het echter tijd voor Hundreds om zich terug te trekken uit het live circuit en in alle rust te werken aan nieuw materiaal.

Hundreds heeft onderweg veel vrienden gemaakt en talloze mensen geïnspireerd. Sommige van hun muzikale kameraden hebben de schoonheid en complexiteit van Hundreds’ nummers verder uitgelicht door begin 2012 een album met covers en remixes maken, genaamd ‘Variations’. Hierbij wordt duidelijk dat deze songs ook in een andere context kunnen stralen en hoe goed ze in elkaar zitten.

Hundreds komt nu met de gratis EP ‘Under The Icicles’ die naast een bedankje voor alle steun de afgelopen periode ook een uitnodiging is voor mensen die nog niet bekend zijn met het fenomeen Hundreds. Een EP met vijf nummers, die stuk voor stuk een beetje over de band vertellen. Naast de zeer persoonlijke versie van de band Get Well Soon van ‘Lets Write the Streets’, kan er worden genoten van twee nummers van het debuutalbum en twee tot nu toe onbekende nummers: een tere akoestische versie van ‘Solace’ (Makabu) en een meedogenloze remix van ‘I Love My Harbour’ (La Bouw Fatale).

‘Under The Icicles’ kan worden gezien als een vaarwel voor nu en een belofte voor de toekomst in één. De EP is te beluisteren en gratis te downloaden via de website van hun platenlabel Sinnbus

Tracklist Under The Icicles
01. Let’s Write The Streets by Get Well Soon
02. Solace by Makabu
03. Fighter
04. Happy Virus (Single Version)
05. I Love My Harbour by La Boum Fatale

Hundreds website