Hype Williams bestaat nog en deelt voor het eerst sinds 2011 nieuwe muziek

door Thomas Konings

Hype Williams heeft een nieuwe plaat aangekondigd. Die heet ‘Rainbow edition’ en zal worden uitgebracht door Big Dada. Opmerkelijk detail: zowel Inga Copeland als Dean Blunt heeft de band inmiddels verlaten. Nochtans leken die twee steeds de enige leden van de band. Hype Williams bestaat volgens een onduidelijk persbericht momenteel uit twee jongens genaamd Slaughter en Silvermane, die zie je hiernaast ook op de gloednieuwe persfoto.

Datzelfde persbericht laat ook weten dat alle muziek die sinds 2011 verscheen onder de naam van Hype Willams fake is. Dat wil zeggen dat het nieuwe, onderstaande nummer ‘Kathy goes 2 Haiti’ de eerste nieuwe muziek is in zes jaar tijd. Je hoeft dat niet te geloven. Net zoals de soloprojecten van Dean Blunt en Inga Copeland blinkt Hype Williams immers uit in vage en niet geheel betrouwbare communicatie.

Hoe dan ook lijkt het erop dat ‘Kathy goes 2 Haiti’ niet op ‘Rainbow edition’ zal staan. Geen enkele song uit de plaat zou op voorhand gelost worden. Wat we dan wel mogen verwachten van dat album? “20 joints STRICTLY for the whip & ppl 2 fat for fedoras.”