Iceage komt naar de Botanique

door Johan Baeten

Voor de vijfentwintigste editie van Les Nuits Botanique wist de Brusselse concertzaal eerder al onder meer Ought, Metz en Idles te strikken. Vandaag mogen we een pronkende naam aan dat rijtje toevoegen: Iceage.

Het Deense postpunk-geweld onder leiding van Elias Bender Rønnenfelt (u ook bekend van Marching Church en Vår) zakt op zondag 6 mei naar de Orangerie af. Iceage zal er hoogstwaarschijnlijk zijn vierde langspeler voorstellen, die in 2018 uitkomt. Dat mogen we toch besluiten uit de vele nieuwe nummers die de band uit Kopenhagen tijdens de voorbije festivalzomer in zijn setlist duwde.

Die vierde plaat zal een vervolg breien op ‘Plowing into the field of love’, dat in 2014 uitkwam en doorspekt was met melancholische, barokke postpunk. Wie benieuwd is of Iceage op dat elan verdergaat, of terugkeert naar de agressieve sturm und drang dat hen een cultstatus opleverde, kan het op 6 mei gaan ontdekken in Brussel.

Vroege vogels betalen slechts 15 euro voor een kaartje. Na de jaarwisseling betaal je vier euro extra. Tickets zijn vanaf vrijdag verkrijgbaar. Meer info vind je op de website van de zaal.