In première: ‘Somewhere above’, nieuw nummer en videoclip van Dolores

door Geerhard Verbeelen

Vandaag delen we in première ‘Somewhere above’, een nieuw nummer van Dolores, een verzameling ervaren muzikanten uit het Antwerpse. Het zestal brengt aanstekelijke alt-/dream-/indie-pop, of hoe je het ook wil noemen. Naar eigen zeggen willen ze vooral “the pure nature of a human being” terugbrengen, ze willen opnieuw doen voelen. Na hun uitstekende eerste single ‘Unconditional’ keken we dan ook vol verwachting uit naar nog meer nieuw materiaal.

Steffie SET

‘Somewhere above’ klinkt heel erg catchy en heeft een echte oorworm als refrein. De gitaren op de achtergrond geven het geheel een psychedelisch kantje. Door de dreamy synths lijkt het alsof we ook effectief somewhere above gaan zweven. Rustig opbouwend komt het tot een apotheose waarin alle muzikanten tegelijkertijd hun ding doen. Zo krijgen we een vol geluid, dat warm aanvoelt. Af en toe ontwaren we zelfs het geluid van een vallende guillotine, om maar te zeggen: in dit nummer zit meer dan je denkt. In de bijhorende videoclip zien we zangeres Steffie Defossé in een ontsnappingspoging weglopen van witgeverfde demonen. Een mooie illustratie van het duistere kantje dat ergens tussen het dansbare deuntje verscholen zit.

Ook het vermelden waard: de song werd gemixt door Tobie Speleman en kreeg mastering van Brian Lucey (Arctic Monkeys). Je kan Dolores daarnaast live aan het werk zien op 10 september in op het ONE festival in Haacht. Tussen 19 en 26 september doet de band een mini-tour, houd de Facebook-pagina van Dolores in de gaten voor precieze info.